18
čet, okt

Vikendicu koju je gradio 17 godina sada "poklanja" siromašnima

Društvo

Predrag Peđa Milisavljević gradio je vikendicu 17 godina i umesto da u njoj sam uživa ovaj oficir mekog srca odlučio je drugačije - da u njoj ugosti porodicu koja nema novca.

Predrag je, naime, vikendicu sa bazenom ponudio na korišćenje onima koji nemaju ni za odmor, ni za letovanje - petočlanoj porodici Šarić sa Kosova i Metohije.

Za Peđin oglas, objavljen početkom avgusta na njegovom Fejsbuk profilu, brzo se pročulo pa su ljudi krenuli da ga šeruju. U prvi mah, kako je ispričao Predrag u jednom intervjuu, nije bilo odziva jer se, kako je rekao, "siromašni stide".  

vikendica besplatna post

Ubrzo su, međutim, počele da stižu poruke na Fejsbuk, ali i obična "starinska" pisma.

Prvi gost velelepne vikendice sa bazenom nadomak Mionice jeste porodica Šarić, koja broji pet članova. Nezaposleni roditelji svojoj deci niti su mogli, niti mogu da pruže bilo kakvo letovanje, pa su mališani svaki letnji raspust provodili isključivo kod kuće. Ali ovog leta sve je drugačije.

Predrag dodaje i da je želeo da usreći nekog ko nema, a uz kuću i bazen, idu o njegovom trošku i hrana i prevoz. Želeo je, kaže, da kuća odzvanja od dečjeg smeha.

Pogledajte video prilog televizije B92 o ovom humanom čoveku: