21
pet, jun

Desetočlana porodica Maksimović dobila novu kuću sredstvima Kancelarije za KiM

Info

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce, u opštini Kosovska Kamenica, dobila je novu kuću, zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta od 9, 7 i 4 godine, do sada su živele u trošnoj kući, staroj preko 100 godina, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković je izjavila da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega iz razloga što će mališani porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

Takođe, Stojković je naglasila da su aktivnosti na poboljšanju uslova života srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije, posebno stambeno zbrinavanje, jedan od priorita Kancelarije za KiM.

Tu smo da pomažemo našem narodu u svim srpskim sredinama na KiM, kroz gradnju novih i adaptaciju postojećih stambenih objekata, ili kroz dodelu građevinskog materijala, kako bi naši ljudi na Kosovu i Metohiji imali uslove za ostanak i održivi opstanak na svojim ognjištima“, istakla je Stojković.

„To će nam i u narednom periodu biti motiv, da kroz projekte Kancelarija stambeno zbrinemo i obezbedimo što više porodica na KiM, a prioritet će i dalje biti višečlane porodice i domaćinstva, kao što je porodica Maksimović, koja sada može da se useli u završenu, novu kuću“, zaključila je Jelena Stojković.