21
pet, jun

Obeležena gradska slava Zvečana; Tomašević: Želimo da deca ovde što više igraju i smeju

TV Most

Info

Svetom liturgijom i rezanjem slavskog kolača u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, u prisustvu vernika i opštinskih čelnika, obeležana je gradska slava, koja se tradicionalno proslavlja prve nedelje nakon Đurđevdana.

Povodom gradske slave, u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, u prisustvu vernog naroda i zvaničnika ove opštine služena je Sveta liturgija.

Protojerej stavrofor Bogomir Stević poželeo je prisutnima zdravlja i mira, ono što je najpotrebnije svima nama a posebno, kako je rekao, ,, zvaničnim ocima koji se u ovom trenutku bore sa raznim iskušenjima“.

„Nadam se da će izdržati, zajedno sa našim narodom da ostanu, opstanu na ovim svetim prostorima, da znaju das u na svome i da imaju Boga iznad svega u sebi u svakom momentu i da ovo što imamo ovde, pripada nama i nikome drugome. Ako sami ne sačuvamo ovo, ako nemamo strpljenja i trpljenja i Boga uz sebe, nećemo se održati, a ako odemo, ništa nismo uradili“, poručio je Stević.

Nakon svete tajne pričešća izrezan je slavski kolač. Sa željom da narednu dočekaju u zdravlju i miru na svojim vekovnim ognjištima, slavu je čestitao član Opštinskog veća Rajko Tomašević.

,,U ime Veća Opštine Zvečan svim građanima čestitam slavu da je slavimo dugo godina. Ujedno želimo da deca ovde što više igraju i smeju se sa nama zajedno”, poručio je Tomašević.

Tradicionalno, opština Zvečan, svog zaštitnika Svetog Đorđa obeležava u prvoj nedelji po Đurđevdanu.