18
čet, okt

U Goraždevcu odigrana predstava „Škola za ljubavnike“

Foto: Naš plan

Kultura

Pred prepunom salom Doma kulture u Goraždevcu, predstava „Škola za ljubavnike“ odigrana je juče po prvi put na Kosovu. Glumačka ekipa predvođena Milanom Vasićem i Milanom Kalinićem, urnebesnom komedijom je izmamila osmeh svakom prisutnom pojedincu.

Predstava je u Goraždevcu izvedena zahvaljujući angažovanju direktora Kancelarije za pitanja zajednica Ivana Tomića i zamenika premijera Branimira Stojanovića. Prema Stojanovićevim rečima, predstava je, kada je u pitanju izvođenje na Kosovu, namerno premijerno izvedena u Goraždevcu i u buduće će to biti praksa. Naime, predstave će se najpre izvoditi u manjim i zatvorenijim mestima, jer se, kako je Stojanović istakao, kultura dešava svuda i na svakom mestu.

„To što je predstava održana upravo ovde je simbolična poruka, kultura se dešava svuda, pa i u najmanjem mestu. Krenuli smo namerno odavde gde su ovakvi događaji najređi. Ova predstava će u ovom krugu zaobići najveća mesta, jer nam je cilj da dotaknemo enklave“, kazao je Stojanović i najavio još sličnih događaja kako u Goraždevcu, tako i u drugim zatvorenim sredinama.

Gromoglasnim aplauzima i ovacijama publika iz Goraždevca, Peći, Istoka, Kline, Orahovca i Velike Hoče pozdravila je junake ove komedije.

Glumci Milan Vasić i Milan Kalinić iznenađeni su pozorišnom kulturom ovdašnjih ljudi.

„S obzirom da je bilo puno mladih i dece i s obzirom da nemaju ni pozorišno iskustvo, ni kulturu sjajno su se ponašali. Mogu čak da kažem da je bila pozorišnija atmosfera, nego u nekim gradovima koji imaju pozorišta“, kazao je Kalinić nakon predstave.

Publiku su činile različite generacije, a prema rečima Vasića, predstava je tako i napravljena da je prilagođena svim uzrastima, jer je to komedija bez vulgarnosti.

Bilo je veselo i nakon predstave, glumci su se družili sa publikom koja je došla da ih pozdravi, a oni najmlađi iskoristili su priliku i da se fotografišu sa poznatom glumačkom ekipom.

Predstava „Škola za ljubavnike“ će sutra biti odigrana i u Prilužju, a prekosutra u Kuscu.