17
čet, jan

Danas se navršava godinu dana od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda. I vlasti u Srbiji i predstavnici privremenih institucija u Prištini kažu da vode istragu, ali i pored tvrdnji i demantija o saradnji u ovoj istrazi, odgovora na pitanje – ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića do danas nema.

"Ovo je Srbija, govore grobovi ratnika iz slavnog vremena", zapevalo je nekoliko desetina mališana iz Gračanice povodom proslavljanja praznika Svetog blagovernog Kralja Stefana Milutina, ktitora Manastira Gračanica, a taj prizor nateraće vam suze na oči.

Srpski političar i bivši narodni poslanik Borislav Pelević preminuo je u 61. godini života posle duže bolesti, javljaju mediji iz Beograda.

Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost hranom" iz Beograda nastavlja svoje humanitarne aktivnosti na Kosovu i Metohiji, ovog puta pomoć je bila namenjena najmlađima.

U hramu posvećenom Usekovanju glave Svetog Jovana Preteče i Krstitelja u Peći, proslavljena je hramovna slava – istoimeni praznik koji vernici Srpske pravoslavne crkve obeležavaju danas.

Paket u kojem su se nalazili pištolj ‘VZOR’ 7.65mm, 6 metka, različiti lekovi (trodon, tramadol, bensedin i neke ampule) i pismo napisano na ćirilici, stigao je pre nekoliko dana na adresu R. R. iz sela Osojane kod Istoka.

Košarkaš Marko Kešelj i njegova supruga, modna dizajnerka Jovana Petković, krstili su sina Nenada u manastiru Dečani na Kosovu i Metohiji. Ponosni roditelji devetomesečnog dečaka, koji je dobio ime po Markovom ocu, želeli su da ovaj značajan događaj za njihovu porodicu bude obavljen na svetoj srpskoj zemlji, u zadužbini kralja Stefana Dečanskog i njegovog sina cara Dušana iz 14. veka. Nenadov kum na krštenju bio je slavni košarkaš Miroslav Raduljica.

Svetom liturgijom koju su služili otac Stevan Marković i otac Nenad Našpalić i rezanjem slavskog kolača proslavljena je hramovna slava crkve Svetih Arhangela u Osojanu.