Srbin Bogdan Mitrović iz Sopine uhapšen je u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe rasljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu. Mitrović je uhapšen pod sumnjom da je izvršio ratne zločine.

Foto: Promo

Pomen Ivanu Jovoviću (19) i Panteliji Dakiću (12), ubijenim u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na decu dok su se kupala na Bistrici, biće služen danas u crkvi Presvete Bogorodice i na lokalnom groblju.

Zahvaljujući bratstvu manastira Visoki Dečani i prilozima dobrotvornih organizacija Srbi za Srbe iz Beograda, Radosti moja iz Štutgarta i Dečanski Fond iz Bojsija – Amerika, izgrađen je novi vodovod za deset kuća, ambulantu, školu i dom kulture u selu Suvo Grlo u opštini Srbica.

Slavko Simić i još devet poslanika "Srpske liste" podneli su pre nekoliko dana Ustavnom sudu zahteve za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o Kosovskoj agenciji za uporedivanje i verifikaciju imovine kojim je kosovska vlada prisvojila rudarski kombinat "Trepča" i Administrativno uputstvu Ministarstva rada i socijalne zaštite kojim se otežava ostvarivanje prava na penziju Srba sa KiM.