23
uto, jul

Uhapšen još jedan Srbin zbog navodnih ratnih zločina na KiM

Skrinšot

Info

Muškarac srpske nacionalnosti uhapšen je u Leposaviću, pod sumnjom da je navodno izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Đakovici tokom sukoba na Kosovu, saopšteno je iz direkcije policije u Prištini.

U kući uhapšenog S. L. u Leposaviću izvršena je racija po nalogu pravosudnih organa, gde su istražitelji oduzeli, kako tvrde, „relevantne dokaze koji će biti obrađeni u daljem istražnom postupku”.

Osumnjičeni je priveden u prostorije policije radi daljeg saslušanja.

Policija navodi da su pripadnici „uprave za istraživanje ratnih zločina, nakon višemesečnog istražnog rada, 20.juna ove godine protiv identifikovanog osumnjičenog, podneli krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu pod sumnjom da je S.L. pojedinačno i u saradnji počinio krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ tokom rata na Kosovu, u regionu Đakovice 1998. i 1999. godine”.

U hapšenju S.L. učestvovali su istražitelji Uprave za istraživanje ratnih zločina, u saradnji sa agentima Obaveštajne agencije i uz podršku policijskih jedinica Severna Mitrovica.

Specijalno tužilaštvo u Prištini uhapsilo je u severnom delu Kosovske Mitrovice osobu srpske nacionalnosti inicijala A. V. zbog navodne „špijunaže“, kome je određeno zadržavanje od 48 sati.