23
uto, jul

Marija Lazović: Moj suprug nije kriv, nikada nije bio u Đakovici, na silu su ga, pred detetom, izvukli iz kola i odveli

TV Most

Info

Supruga Srđana Lazovića iz Leposavića, koji je uhapšen pod sumnjom da je navodno izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Đakovici, Marija Lazović izjavila je za TV Most da njen suprug nije kriv, da nikada nije bio u Đakovici i da ga već mesecima zaustavljaju na administrativnom prelazu gde mu, nakon kontrole, kažu da je došlo do greške.

Marija kaže da je su putovali sa detetom, kada ih je policija zaustavila.

,,Kada smo se vraćali iz Raške, kratko su nas zadržali na prelazu Jarinje. Posle 15 minuta su nas pustili, rekli su nam da smo slobodni, da možemo da idemo, ali zatim, kada smo bili u mestu Kratina, policija nas je blokirala,

Srđanu su rekli su da ugasi auto i na silu su ga izvukli iz automobila, dete je počelo da vrišti, bilo je mnogo uplašeno, a on je odveden“, navodi Marija i dodaje da je im je policija pretresla i kuću.

,,Kad smo došli kući, oni su bili ispred kuće, sve su pretresli, izvadili sve stvari i ništa nisu našli jer i nisu imali šta da nađu, U kući su bile dve devojčice koje su spavale i koje su bile prestrašene“, navodi Marija i dodaje da je potom otišla u južni i severni deo Mitrovice da se raspita za supruga, ali da nije došla do informacije.

Marija je pozvala advokata, koji je u Prištini saznao da je njegov klijent odveden u odeljenje za ratne zločine i da ga terete za ratni zločin u Đakovici.

,,Terete ga za ratni zločin u Đakovici, gde nikada nije bio, služio je vojsku u Prizrenu 96/96. godine, potom je bio u Vuči i nikakve veze sa Đakovicom nema, mi imamo sve papire koji potvrđuju gde je bio u tom periodu“, kaže Marija i navodi da se oni nikada nisu plašili, da deca tu idu u školu, ona radi i vode normalan život, ali da njenog supruga uznemiravaju u poslednje vreme.

Kaže da Srđan danas u policiji radi isti posao, kao i 2003/04. godine, za šta takođe imaju papire i dokaze.

„Pre toga nije radio, on je dete iz radničke porodice, radio je i po šumi, a mi za sve ovo što kažemo imamo dokumente“, priča Marija.

Da nije kriv pokazuje i to što ga, kako kaže, već tri ili četiri meseca zaustavljaju na prelazu.

,,Sigurno već dva-tri meseca ga zaustavljaju na prelazu i nakon provere mu se izvinjavaju, kažu da je greška, jer se ime njegove majke poklapa sa nekim drugim,, , navodi Marija koja veruje da će njen suprug dokazati nevinost.

Nije se plašio, jer je znao da nije kriv.

„Svi smo tu, ja ovde radim, deca nam idu ovde u školu… Nije se plašio, nikad se nije eksponirao, nikakve veze sa tim što oni pišu nema… Video je i on fotografiju koju su albanski mediji plasirali. To je neka fotografija iz Đakovice, u kojoj nikada nije bio.. Nikada nije bio tamo, pa ni u tom vremenskom periodu. Terete ga da je bio pripadnik Kosovske policije.. Nikad nije to radio“, rekla je Srđanova supruga Marija , vidno zabrinuta ali uverena u njegovu nevinost.